Microcement

Microcement, även kallat mikrobetong eller micro-screed, är en polymermodifierad cementbaserad beläggning som kan appliceras i tunna lager över nästan alla ytor, inklusive golv, väggar, tak och möbler. Den används i både bostäder och kommersiella miljöer för estetiska och funktionella ändamål.

Egenskaper hos microcement

 

 

Hållbarhet:
Det är ett mycket slitstarkt material som tål slitage. När det är ordentligt förseglad är det också vattenresistent, vilket gör det lämpligt för våta områden som badrum.

Flexibilitet:
På grund av dess polymermodifierade sammansättning är microcement relativt flexibelt, vilket minskar sannolikheten för sprickbildning.

Tunn applikation:
En av de stora fördelarna med microcement är att det kan appliceras i mycket tunna lager, vanligtvis mellan 2 till 3 millimeter tjocka, vilket innebär att det lätt kan appliceras över befintliga ytor utan behov av borttagning eller tung förberedelse.

Estetik:

Det ger ett modernt, elegant och sömlöst utseende, som kan anpassas i färg, textur och finish. Det kan efterlikna utseendet på andra material som betong, trä eller sten.

Mångsidighet:

Det kan appliceras över nästan alla befintliga ytor, inklusive betong, trä och kakel.
Snabb installation: Det ställer och torkar generellt snabbare än traditionell betong, vilket gör det praktiskt för snabba renoveringar.

Lågt underhåll:
Det är relativt enkelt att rengöra och kräver inte frekvent underhåll.
Hållbarhet: Microcement är ett relativt hållbart material, särskilt när det appliceras över befintliga ytor, eftersom det minskar avfall som är förknippat med borttagning och kassering av gamla material.

Installationen involverar generellt en flerstegsprocess 

Ytförberedelse:
Den underliggande ytan måste vara ren, torr och fri från löst material.
Primer: En primer appliceras för att säkerställa god vidhäftning mellan microcementet och den befintliga ytan.

Bottenlager:
Ett bottenlager av microcement appliceras.

Slutliga lager:
Ett eller flera slutliga lager appliceras för att uppnå önskat utseende.

Försegling:
Ytan förseglas med ett skyddande lager för att göra den vattenresistent och hållbar.

Polering:
Eventuellt kan ytan poleras för en slätare finish.

Det är generellt rekommenderat att anlita professionella med erfarenhet av microcement-applikation för att säkerställa ett hållbart och estetiskt tilltalande resultat.

Läs mer om microcement

Microcement på Golv

Microcement på Golv

Microcement på golv är ett mycket bra alternativ. Förutsatt att det appliceras korrekt så blir golvet estetiskt vacker i en tidlös design, det blir...

13 fördelar med microcement

13 fördelar med microcement

Microcement har blivit en stark favorit inom byggnad och design på grund av dess mångsidighet, hållbarhet och estetiska appeal. Här är 13 fördelar...

Microcement på bänkskiva

Microcement på bänkskiva

Microcement på bänkskivor och stänkskydd   Önskar ni en industriell look i köket? Kanske har ni idag en laminatskiva som ni tröttnat på? Då är...

Våra utbildningar

Våra utbildningar

Då vi på Top Design Sweden har gedigen erfarenhet inom byggbranschen sedan många år tillbaka är vi medvetna om vikten att få rätt utbildning med...

Kontakta oss

Tel: 0733 - 40 06 36 / E-post: offert@topdesignsweden.com