Fördelar med microcement

Microcement är ett revolutionerande material som har tagit bygg- och designvärlden med storm. Tack vare dess mångsidighet, hållbarhet och estetiska tilltalande har det snabbt blivit en favorit bland arkitekter, designers och hantverkare.

När det kommer till installation av Top Design, är det viktigt att samarbeta med certifierade applicerare som har genomgått riktig utbildning för att arbeta med detta unika material. Att välja en certifierad partner som Top Design säkerställer att du inte bara får en produkt som är estetiskt tilltalande, men också tekniskt korrekt installerad.

Microcements mångsidighet

En av de mest framstående fördelarna med microcement är dess mångsidighet. Det kan appliceras på en mängd olika ytor, inklusive betong, keramik, trä och till och med gips. Detta gör det möjligt att använda microcement i olika miljöer, från golv och väggar till bänkskivor och utemöbler.

Sömlös finish

För dem som föredrar en modern estetik erbjuder microcement en sömlös finish. Till skillnad från kakel eller sten, som kan kräva fogar, skapar microcement en enhetlig och obruten yta. Detta är särskilt användbart i minimalistiska eller moderna designprojekt.

Hållbarhet och lång livslängd

Microcement är extremt hållbart och resistenta mot slitage. Det är vattenavvisande, vilket gör det idealiskt för badrum och kök. Dess motståndskraft mot repor och fläckar gör det också till ett bra val för högtrafikerade områden, som entréer och korridorer.

microcement helsingborg

Miljövänlighet

Många microcementprodukter är vattenbaserade och innehåller inga skadliga kemikalier. Detta gör dem till ett miljövänligt val jämfört med andra byggmaterial som kan innehålla flyktiga organiska föreningar (VOC).

Lätt att underhålla

Microcement är näst intill underhållsfritt. Det kräver ingen särskild rengöring eller underhåll, bortsett från grundläggande rengöring med milt rengöringsmedel. Detta sparar tid och pengar på lång sikt.

Kostnadseffektivitet

Trots att det är ett högkvalitativt material är microcement ofta mer kostnadseffektivt än andra alternativ som marmor eller granit. Detta beror delvis på att det är lättare att installera, vilket minskar arbetskostnader.

Anpassningsbarhet

Microcement kommer i en rad olika färger och texturer, vilket ger dig möjlighet att anpassa ditt utrymme efter din egen smak. Oavsett om du föredrar en matt eller glänsande finish, neutrala toner eller djärva färger, kan microcement anpassas för att passa dina behov.

Termisk och akustisk isolering

Vissa typer av microcement erbjuder utmärkt termisk och akustisk isolering, vilket gör det till ett utmärkt val för golv i bostäder och kommersiella byggnader.

Expertis och Certifiering

När det kommer till installation är det viktigt att arbeta med certifierade applicerare som har genomgått specifik utbildning i att arbeta med microcement. Detta garanterar att du får en produkt som inte bara är estetiskt tilltalande, utan också tekniskt korrekt installerad.

Slutsats

Microcement är ett flexibelt, hållbart och estetiskt tilltalande material som erbjuder en mängd olika fördelar för både bostäder och kommersiella projekt. Dess mångsidighet gör det möjligt att använda det i en rad olika tillämpningar, medan dess hållbarhet och lätta underhåll gör det till ett praktiskt och kostnadseffektivt val. Dessutom är microcement en miljövänlig produkt som inte kompromissar med kvalitet eller utseende.

Med allt detta i åtanke är det lätt att se varför microcement har blivit en favorit bland byggnadsproffs och designers. Oavsett om du renoverar ditt hem eller planerar ett stort kommersiellt projekt, är microcement ett material som bör vara högt upp på din lista över överväganden.

Begär offert!

Vill du ha en offert inom bara några timmar? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort.

5 + 13 =

Läs mer om microcement

Badrumsrenovering med Kakel i Helsingborg

Badrumsrenovering med Kakel i Helsingborg

Att renovera ett badrum kan vara en omfattande uppgift, men också en av de mest givande när det gäller att förbättra hemmets estetik, funktion och värde. I denna artikel kommer vi att fokusera på en av de mest populära valen för badrumsrenoveringar i Helsingborg:...

Microcement badrum – Renovering av badrum med microcement

Microcement badrum – Renovering av badrum med microcement

Microcement badrum har på senare tid blivit alltmer populärt bland husägare och designers på grund av dess estetiska skönhet, slitstyrka och enkelhet. Men vad är det som gör microcement till ett så eftertraktat material i badrummet? I den här artikeln kommer vi att...

Microcement på Golv

Microcement på Golv

Microcement på golv är ett mycket bra alternativ. Förutsatt att det appliceras korrekt så blir golvet estetiskt vacker i en tidlös design, det blir slitstarkt och skarvfritt. Det leder eventuell golvvärme bra och blir behagligt att gå på. Microcement på golv passar...

Badrumsrenovering Malmö

Badrumsrenovering Malmö

Malmö, en av Sveriges mest dynamiska och kulturellt rika städer, har bevittnat en pågående omvandling av sina bostäder. En av de mest efterfrågade förändringarna? Badrumsrenovering. Medan vissa ägare försöker uppdatera sina bostäder med modern design, är andra ivriga...

Renovera badrum Helsingborg

Renovera badrum Helsingborg

Att renovera badrummet i Helsingborg kan vara ett stort projekt, och i en stad som Helsingborg, där konstruktion och design håller världsklass, är förväntningarna höga. Men en välplanerad badrumsrenovering kan förvandla ditt utrymme till en oas av avkoppling och...

13 fördelar med microcement

13 fördelar med microcement

Microcement har blivit en stark favorit inom byggnad och design på grund av dess mångsidighet, hållbarhet och estetiska appeal. Här är 13 fördelar med att använda microcement i ditt nästa projekt: 1. Utmärkt för nyproduktion och renovering Microcement är fantastiskt...

Badrumsrenovering Helsingborg

Badrumsrenovering Helsingborg

I den charmiga staden Helsingborg, där den traditionella arkitekturen möter moderna stadslandskap, är behovet av badrumsrenovering ständigt närvarande. Helsingborg, känt för sin pittoreska skönhet och varierade bostadsstruktur, har sett en ökad efterfrågan på...

Microcement på bänkskiva

Microcement på bänkskiva

Microcement på bänkskivor och stänkskydd   Önskar ni en industriell look i köket? Kanske har ni idag en laminatskiva som ni tröttnat på? Då är microcement ett utmärkt ekonomiskt,  miljövänligt och hygieniskt alternativ.  Som vi nämnt tidigare så är skarvar och...

Våra utbildningar

Våra utbildningar

Då vi på Top Design Sweden har gedigen erfarenhet inom byggbranschen sedan många år tillbaka är vi medvetna om vikten att få rätt utbildning med möjlighet till handledning efter avslutad certifiering. Detta erbjuder vi till alla kursdeltagare. Vi kan utlova en...

Microbetong – Allt du behöver veta

Microbetong – Allt du behöver veta

Microbetong har på senare år tagit bygg- och designindustrin med storm, särskilt i innovativa miljöer som Helsingborg. Det är ett material som kombinerar hållbarhet med estetisk mångsidighet, vilket gör det till ett attraktivt val för en rad olika projekt. Denna...

Kontakta oss

Tel: 0733 - 40 06 36 / E-post: offert@topdesignsweden.com

Om oss

 Våra vägar korsades efter många år, tidigare har vi arbetat ihop. Vi träffades vid ett par tillfällen och diskuterade microcement. Robin som mycket kunnig yrkesman inom murning, kakel och även microcement hade i flera år arbetat med materialet. Testat olika märken på marknaden och gått flertalet kurser inom de olika microcement leverantörerna.

Jenny med entreprenörs bakgrunden och det ekonomiska kunskapen i att driva bolag. Vi bestämde oss för att göra en bolags resa tillsammans. Så nu driver vi Top Design Sweden AB tillsammans. Vi utför arbete, har tagit fram en egen linje med produkter vid namn Monolit microcement, utbildar och certifierar våra branschkollegor i Monolit.

Vi håller just nu på och bygger Sveriges i särklass finaste  showroom inom microcement i Helsingborg. Resan har börjat. Kunskapen, drivet, ideèrna och strukturen delar vi på. Vi kompletterar varandra bra och det är därför som vi kommer att växa och utvecklas. Varmt välkomna till oss.