Microcement på bänkskivor och stänkskydd

Microcement på bänkskivor och stänkskydd.

Önskar ni en industriell look i köket? Kanske har ni idag en laminatskiva som ni tröttnat på? Vill ni ha en unik betongkänsla? Då är microcement på bänkskiva och stänkskydd ett utmärkt ekonomiskt,  miljövänligt och hygieniskt alternativ. Vi på Top Design Sweden har bred erfarenhet och kompetens till att göra bänskivor, både på redan befintlig yta men även genom att bygga måttanpassade skivor till köket.

 

 


Microcement Skåne
Vattentät microcement appliceras utanpå kakel

 

Microcement på bänkskiva
med Top Design Sweden.

Vi på Top Design Sweden har mångårig erfarenhet av att applicera microcement  på bänkskiva, vi hjälper Er med val av struktur och färg och är behjälpliga till att få just ert badrum i den stil Ni önskar. Vi har nära och bra samarbete med både VVS, Elektriker och Snickare så att vi verkligen kan erbjuda en helhetslösning.

Vi på Top Design arbetar med Monolit Microcements produkter där det finns en linje anpassad för just bänkskiva .
Den är 100% vattentät i sig själv.
Vi har flertalet färger och strukturer att välja mellan.

Varmt välkomna till vårt Showroom på Rundgången 14 i Helsingborg.

 

Anledning att välja microcement på bänkskiva

Microcement är slitstark, vattentät och lätt att hålla rent.

Microcement erbjuder många alternativ gällande struktur och färgval vilket gör det lätt att anpassa efter kökets stil

Microcement är en långsiktig investering tack vare dess hållbarhet och minimala underhållskrav.

Fördelarna med att välja microcement för din köksbänk

Microcement har blivit ett populärt val för bänkskivor i köket, tack vare dess blandning av cement, mineralpigment och vattenbaserade hartser som skapar en enhetlig och slitstark yta. Dess vattenresistenta och hållbara egenskaper gör det till en idealisk yta för kök, där spill och slitage är vanligt förekommande. Men det är inte bara dess praktiska egenskaper som gör det till ett attraktivt val.

I köket är det viktigt med material som inte bara står emot vardagens påfrestningar, utan också är lätta att rengöra. Microcement är vattenresistent när det är rätt förseglad, vilket betyder att det står emot spill och fukt. Ett lager microcement kan vara en utmärkt lösning för att uppnå detta.

Denna vattenresistens gör också att fläckar lätt kan torkas bort, vilket håller bänkskivan snygg och fräsch.

Så går det till

När ni som kund bestämt er för vilken struktur och färg som önskas så väljer vi ut rätt respektive material till den bänkskiva som skall appliceras. Förarbetet innebär en tom yta, ordentlig rengöring av ytan samt att få bort eventuell siliconfog. Därefter lägger vi en primer och vid behov nät. Sedan börjar arbetet med microcementen. Första lagret är alltid en Base. Sedan applicerar vi ytterligare 1-2 lager med slut lager av microcement. Därefter är det dags för sealer och lack.

Att tänka på efter

Efter att ytan är färdig bör den behandlas med försiktighet de kommande veckorna då den fortfarande härdar. Sedan är det bara att rengöra med fuktig trasa med ph neutralt rengöringsmedel. Undvik skarpa föremål mot ytan och ställ inte kastruller och stekjärn på bänskivan utan skydd under.

Med fördel kan man då och då impregnera ytan med en topper som får torka in. Det är inget måste men ger en fin lyster till ytan.