Microcement på golv.

Förutsatt att microcement på golv appliceras korrekt så blir golvet estetiskt vacker i en tidlös design, det blir slitstarkt och skarvfritt. Det leder eventuell golvvärme bra och blir behagligt att gå på.

Microcement på golv passar utmärkt i offentliga miljöer såsom butiker, restauranger, hotell och andra platser där det är hög trafik. Det är hårt och tåligt. Enkelt att hålla rent och mycket hygieniskt.

På ett enkelt sätt kan man lägga på ett nytt ytskikt efter några år om det skulle vara så att exempelvis en ny färg är att önska.

Varmt välkomna till oss på Top Design Sweden AB.

Vi finns i vårt Showroom på Rundgången 14 i Helsingborg.


Att lägga microcement på befintligt golv är ett utmärkt val då det har hög hållbarhet
Vattentät microcement appliceras utanpå kakel

Content available soon…

 

 

5 anledningar till att välja microcement på golv.

Vilka ytor kan man lägga microcement på?

Microcement kan appliceras på de allra flesta ytor, de enda undantagen är linoleum och vinyl. Det är också en av anledningarna till att det är så oerhört användbart. Det är elastiskt och anpassningsbart efter den yta det appliceras på. Monolit Microcement som vi arbetar med har anti sprick garanti.  

Varför microcement på golv?

Önskar ni en betongyta eller stenkänsla i ert hem är microcement ett utmärkt val. Det kräver ingen rivning eller demontering av befintligt underlag vilket gör det till ett tidseffektivt och miljövänligt alternativ. Microement leder golvvärme bra och ger en behaglig känsla att gå på.

Lättskött och lättstädat golv.

Med microcement på golvet är det “bara att” dammsuga som vanligt och använda golvmopp med vatten och ph neutralt rengöringsmedel. Microcement är slitstarkt dels i produkten i sig, men också för att man applicerar ett slutlager med sealer och lack. För att underhålla lacken rekommenderar vi att någon gång då och då impregnera med topper eller linoljesåpa.

Hur går det till?

När vi applicerar på golv är själva förarbetet det som många gånger gör slutresultatet. Det ihop med val av rätt produkt för just det ändamål det skall vara på. Men gemensamt är att det används en primer i grunden. Därefter appliceras microcement med en basprodukt först. Lagret slipas sedan med slippapper innan nästa lager appliceras. Ibland behövs ytterligare ett lager. Därefter slipas ytan av och sedan är det dags för Sealer och Lack.

Applicera microcement utan tidigare erfarenhet.

Vi vet att microcement ofta marknadsförs som något som är väldigt enkelt att göra själv. Vår rekommendation är att alltid anlita ett proffisionellt företag vid golvarbete, ska man försöka ge sig på ett golv rekommenderar vi ett mindre golv.